Fotoafdrukken

Afdrukformaten en verhoudingen

De afdrukformaten van digitale foto's zijn anders dan afdrukken van traditionele/analoge foto's.
Waar traditionele fotocamera's met filmrolletje foto's maken met de verhouding 2:3, hebben foto's die gemaakt zijn met een digitale camera meestal de verhouding 4:3.  Zo komt het klassieke formaat van 10 x 15 cm (verhouding 2:3) bijvoorbeeld overeen met een formaat van 10 x 13 cm indien geconverteerd tot de verhouding 4:3. Wanneer een digitale foto in de verhouding 4:3 wordt afgedrukt op klassiek formaat in de verhouding 2:3 zonder te zijn aangepast, verschijnen er op de afdruk witte randen omdat de digitale foto kleiner is dan de analoge.

 

Klassiek formaat (2:3), digitaal formaat (4:3), Digitale foto (4:3) afgedrukt op analoog formaat (2:3), "Intelligent" formaat met variabele breedte.

Lidl Foto biedt formaten met vaste hoogte en variabele breedte om je foto altijd in het juiste formaat af te drukken, zonder de verhouding van het bestand te kennen. Door deze variabele breedte maakt het niet uit of je foto gemaakt is in de verhouding 4:3 (zoals bij het grootste deel van de compacte digitale fotocamera's) of 2:3 (zoals bij veel digitale spiegelreflexcamera's). Bepaal eenvoudigweg de lengte van de korte kant van de af te drukken foto, bijv. 10 cm. De afmeting van de andere kant wordt dan automatisch berekend zodat de afdruk geen witte randen heeft.  

In de onderstaande tabel staan de afmetingen voor afdrukken met de verhouding 4:3 en 2:3 en de maximale grootte:

 

Formaat (vaste kant), Afmetingen met de verhouding 4:3, Afmetingen met de verhouding 2:3, Maximale grootte

 • 9 cm, 8,9 x 11,9 cm, 8,9 x 13,3 cm, 8,9 x 18,0 cm
 • 10 cm, 10,2 x 13,5 cm, 10,2 x 15,2 cm, 10,2 x 18,5 cm
 • 11 cm, 11,4 x 15,2 cm, 11,4 x 17,1 cm, 11,4 x 19,0 cm
 • 13 cm, 12,7 x 16,9 cm, 12,7 x 19,1 cm, 12,7 x 19,5 cm
 • 20 cm, 20,3 x 27,1 cm, 20,3 x 30,5 cm, 20,3 x 30,5 cm
 • 30 cm, 30,5 x 40,7 cm, 30,5 x 45,0 cm, 30,5 x 50,0 cm
 • 40 cm, 40,6 x 54,2 cm, 40,6 x 61,0 cm, 40,6 x 65,0 cm
 • 50 cm, 50,8 x 67,7 cm, 50,8 x 76,2 cm, 50,8 x 76,2 cm

Digitale foto 4:3 afgedrukt op formaat 2:3

Wil je een digitale foto gemaakt in 4:3 afdrukken op een klassiek formaat 2:3 maar zonder witte randen? Geen probleem: we vergroten je foto zodanig dat er geen witte randen verschijnen. Op deze manier gaat er wel een deel van je originele foto verloren omdat dit buiten het afdrukgebied valt.

Klassiek afdrukformaat (2:3), Digitale foto vergroot buiten de randen, Eindafdruk, Optimale kwaliteit van je afdrukken

Vaak lijken foto's op het computerscherm perfect maar zijn de afdrukken korrelig of onscherp. Om dit probleem te voorkomen, zorg je ervoor dat je foto’s minimaal de volgende resoluties hebben, afhankelijk van het afdrukformaat:

Formaat, Minimale resolutie (pixels)

 • 9 cm, 1050 x 1050, max. 2100
 • 10 cm, 1200 x 1200, max. 2100
 • 11 cm, 1350 x 1350, max. 2250
 • 13 cm, 1500 x 1500, max. 2300
 • 20 cm, 2400 x 2400, max. 3600
 • 9 cm, 1050 x 1050, max. 2100
 • 10 cm, 1200 x 1200, max. 2100

Fotoboeken

Stel online je fotoboecken samen

Op deze pagina kun je online je fotoboeken samenstellen. Als je het wilt opslaan, kun je de gratis Lidl Foto-software downloaden of kun je je product opslaan onder "Mijn project"-> opslaan.

1. Kies het formaat
 
Klik op "online samenstellen" als je het product hebt gevonden dat je wilt bestellen.

2. Kies de samenstelling met of zonder vooraf ingestelde lay-out

Op de volgende pagina kun je de opties voor je fotoboeken instellen.

3. Selecteer je foto's

Kies de foto's die je wilt gebruiken en klik op "doorgaan"
5. Kies de titel en de foto op de omslag

Nu kun je een foto voor op de omslag en de titel van je fotoboeken kiezen. Klik daarna rechtsonder op "doorgaan".

Met lay-out: als je een vooraf ingestelde lay-out wilt gebruiken voor je fotoboeken, worden je pagina's automatisch ingevuld met grafische elementen, zoals achtergronden, omlijstingen, paginalay-out en thematische lay-out. Op deze manier heb je een mooie basis die je in kunt vullen en aan kunt vullen met je foto's en je bijschriften.

6. Stel je fotoboeken samen

Als je bij punt 2 hebt aangegeven dat je de lay-out wilt gebruiken, wordt nu je fotoboeken samengesteld. Je wordt automatisch naar de editor gestuurd waarin je je fotoboeken kunt aanpassen. Je kunt ook op "doorgaan" klikken om naar je winkelwagen te gaan.

7. Je fotoboeken aanpassen

In de editor heb je de mogelijkheid om je fotoboeken naar wens aan te passen. Je kunt nog meer foto's en bijschriften toevoegen, achtergronden selecteren en omlijstingen, hoekjes en maskers aanbrengen op je foto's, grafische elementen toevoegen en de lay-out van de pagina's aanpassen.

In het midden zie je je fotoboeken. Je kunt bladeren door op de pijltjes te klikken en dingen aanpassen door er met de muis op te klikken.

Kies om een foto toe te voegen op de desbetreffende optie linksboven en zoek in je computer naar de map met daarin de foto's die je wilt gebruiken. Sleep de foto naar de gewenste positie en laat los om hem aan de pagina toe te voegen.

Klik om een bijschrift toe te voegen op "tekst toevoegen" bovenaan, voer de tekst in het desbetreffende veld in en pas het aan met behulp van de opties aan de linkerkant. Klik daarna op "ok". Als je een tekst die je hebt ingevoegd wilt aanpassen, klik je erop en kies je het potloodje. Pas je tekst aan en klik tenslotte op "ok". Wil je een tekst verwijderen, selecteer dan de tekst en klik op de prullenmand.

Klik als je een achtergrond wilt aanbrengen op het symbool van de achtergronden aan de rechterkant. Selecteer er één met de muis en klik op "achtergrond invoegen". Wil je een achtergrond verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Klik om een omlijsting of clipart toe te voegen op het desbetreffende symbool rechts in het menu. Klik om een omlijsting toe te voegen op "omlijsting toevoegen". Wil je een effect verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

 

Rode bijsnijdmarges

Over het algemeen worden interne en externe pagina's van een fotoboeken op een iets groter vel papier afgedrukt dan het eindproduct. Oorspronkelijk is de pagina van het door jou geselecteerde product 3 mm langer en breder dan het eindproduct. Na het drukken en drogen wordt het vel met enkele millimeters bijgesneden om zo tot de uiteindelijke afmetingen te komen. Bij een harde kaft is het proces eenvoudig. De foto wordt op een groter vel afgedrukt die dan om de kaft wordt geplakt. Om deze reden toont de weergave twee formaten door middel van de rode bijsnijdmarge.

 • Met rode bijsnijdmarge: dit is het volledige afdrukgebied van het nog niet bijgesneden vel papier of van de nog niet omgevouwen harde kaft.
 • Zonder rode bijsnijdmarge: dit is het uiteindelijke, reeds bijgesneden gebied van de pagina of het uiteindelijke afdrukgebied van de harde kaft zonder het omgevouwen gedeelte aan de achterkant.

Waartoe dient de rode bijsnijdmarge bij de bewerking van een fotoboeken?

Als je een fotoboeken bewerkt, is het raadzaam om gebruik te maken van de rode bijsnijdmarge. Je kunt hem gebruiken om de minder belangrijke delen van je foto's of van je achtergronden weg te snijden om witte randen of strepen in het eindproduct te vermijden. Deze witte randen of strepen verschijnen als de foto's in de buurt van het snijpunt worden geplaatst en niet erop, bijvoorbeeld als het niet zo nauwkeurig gebeurt. Houd er rekening mee dat het mechanische bijsnijden een tolerantie heeft tot 2%.  De rode bijsnijdmarges helpen je te herkennen waar de randen worden bijgesneden, maar ze zijn uiteraard niet zichtbaar op de afdruk!
 

Let op:

Wanneer je je fotoboeken aan het bewerken bent, zorg er dan voor dat er geen tekst of belangrijke foto's buiten de rode bijsnijdmarges staan omdat ze eraf worden gesneden!

Een fotoboeken samenstellen met de Lidl Foto-software

Met de Lidl Foto-software is het nog gemakkelijker om zelf je fotoboeken samen te stellen. De software heeft bijvoorbeeld een bewerkingsfunctie (bijvoorbeeld om rode ogen weg te halen of om speciale effecten toe te voegen) en stelt je in staat alle producten op te slaan en opnieuw te laden.

Aanbevelingen voor de lay-out

De onderstaande aanbevelingen kunnen nuttig zijn om op een professionele en samenhangende manier je fotoboeken samen te stellen. Ga in het algemeen uit van het principe "less is more": het gaat uiteindelijk om je foto’s en die moeten zo goed mogelijk naar voren komen!

Lettertypes

Gebruik nooit meer dan drie verschillende lettertypes en groottes. Voor een normaal bijschrift zijn de eenvoudige lettertypes geschikt, zoals Arial, Tahoma, Times New Roman, Trebuchet MS en Verdana met een grootte van 10, 11, 12 of 14. Je kunt voor titels ook grotere lettertypes gebruiken, zoals Arial Black en Impact. Titels hebben over het algemeen een groter lettertype dan het bijschrift (minstens +2 punten). Je kunt voor een bijschrift bijvoorbeeld Tahoma 11 gebruiken en dan voor de titels Tahoma 16, eventueel vet of in een andere kleur. Het is beter teksten niet te onderstrepen. Je kunt tekst laten opvallen door hem in cursief te zetten of een andere kleur te gebruiken.

Kleuren

Beperk het gebruik van kleur tot twee hoofdkleuren naast zwart en wit. Als je meer kleuren wilt gebruiken, kun je beter lichtere of donkere varianten van de twee hoofdkleuren gebruiken. Op de gekleurde ondergronden kun je het beste tekst aanbrengen in het wit, grijs of zwart. Als je daarentegen een gekleurde tekst wilt gebruiken, moet de ondergrond wit, grijs of zwart zijn. Vermijd schrille tegenstellingen, zoals rood en groen of geel en paars, en kies kleuren die beter bij elkaar passen.

Achtergronden

Achtergronden moeten steeds bij het thema passen. Als je wilt dat je foto's eruit springen, gebruik dan een effen achtergrond. Om meer beweging in een pagina aan te brengen, kun je bijvoorbeeld een dubbele pagina aan de linkerkant blauw maken en de rechterkant grijs en de volgende dubbele pagina helemaal grijs of grijs en wit.  Over het algemeen geldt dat als je je foto's goed naar voren wilt laten komen, je beter een neutrale achtergrond kunt gebruiken (wit, grijs of zwart) of een achtergrond in een kleur die ook in de foto's voorkomt. Als je een foto als achtergrond gebruikt, loop je het risico dat de aandacht van de echte foto's gehaald wordt. Wil je toch een foto als achtergrond gebruiken, kies er dan één die bij het thema past en niet te druk is of gebruik een van onze thema-achtergronden.

Omlijstingen en grafische elementen

Ook in dit geval is het beter om maximaal drie verschillende omlijstingen of grafische elementen te gebruiken. Op deze manier ziet je fotoboeken er mooier uit. Kies als je een gekleurde achtergrond gebruikt neutrale omlijstingen in wit, grijs of zwart. Kies omlijstingen en effecten die bij elkaar horen, bijvoorbeeld alleen omlijstingen met rookeffect.

Kwaliteit van de foto's

Als de resolutie van een foto niet voldoende is, wordt de foto korrelig of onscherp als hij wordt afgedrukt ondanks het feit dat hij er perfect uitzag op het computerscherm. Om dit te voorkomen, geven wij advies door middel van een icoon. In zo’n geval kun je de foto verkleinen tot het symbool is verdwenen of je kunt hem vervangen door een foto met een hogere resolutie.

Lay-out

Als je voor elke bladzijde van je album dezelfde lay-out gebruikt, wordt het boek saai. Probeer wat te variëren. Je kunt bijvoorbeeld op iedere pagina een ander aantal foto's zetten of je lievelingsfoto op een hele pagina afdrukken. Gebruik daarentegen altijd lay-outs die goed met elkaar samengaan.

Ideeën voor het gebruik van een fotoboeken

Fotoboekens zijn perfect om herinneringen van een vakantie, de foto's van je huwelijk of van je kinderen in te bewaren, maar dat niet alleen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om je collectie elektrische treinen, lp’s, schoenen of poppen te fotograferen en een catalogus te maken die helemaal van jou is? Of een mooi boek met al je lievelingsrecepten. Ook je stamboom met foto's van al je familieleden zou een mooi cadeau-idee kunnen zijn, net als een boek met teksten en gedichten om een geliefde mee te verrassen. Je kunt ook je eigen stripverhaal, een catalogus van je tekeningen of door jou ontworpen voorwerpen laten afdrukken. Heb je veel diploma's en certificaten die bij je cv horen? Breng ze samen in een mooi fotoboeken met harde kaft voor een origineel album. Voor zakelijke presentaties kun je een mooi fotoboeken met spiraalband en doorzichtige voorkant laten maken.

 

Vierkante wanddecoratie

Op deze pagina kun je online je foto's omtoveren tot wanddecoratie, ook in groot formaat. Als je je product wilt opslaan, kun je de gratis Lidl Foto-software downloaden of kun je hem opslaan onder "Mijn project"-> opslaan.

Stel online je wanddecoratie samen

1. Kies het soort wanddecoratie

Selecteer de categorie “wanddecoratie”. Hier vind je een overzicht van de beschikbare materialen. Als je er één kiest, kun je meer informatie lezen over het gekozen artikel. Klik op "online creëren" als je klaar bent.

2. Je wanddecoratie aanpassen

Nu kom je automatisch in de editor terecht waarin je effecten en teksten aan je product kunt toevoegen, achtergronden kunt selecteren en omlijstingen en hoeken toe kunt passen op je foto's en grafische elementen toe kunt voegen.

In het midden zie je je wanddecoratie. Je kunt dingen aanpassen door er met de muis op te klikken.

Kies om een foto toe te voegen op de desbetreffende optie linksboven en zoek in je computer naar de map met daarin de foto's die je wilt gebruiken. Selecteer de foto en klik op "toevoegen". Wil je een foto verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand bovenaan.

Klik om een bijschrift toe te voegen op "tekst toevoegen" bovenaan, voer de tekst in het desbetreffende veld in en pas het aan met behulp van de opties aan de linkerkant. Klik daarna op "ok". Als je de tekst die je hebt ingevoegd wilt aanpassen, klik je erop en kies je het potloodje. Pas je tekst aan en klik tenslotte op "ok". Wil je een tekst verwijderen, selecteer dan de tekst en klik op de prullenmand.

Klik als je een achtergrond wilt aanbrengen op het symbool van de achtergronden aan de rechterkant. Selecteer er één met de muis en klik op "achtergrond toevoegen. Wil je een achtergrond verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Klik om een omlijsting of clipart toe te voegen op het desbetreffende symbool rechts in het menu. Klik om een omlijsting toe te voegen op "omlijsting toevoegen. Wil je een effect verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Let op: zet als je je product aan het bewerken bent geen belangrijke inhoud in de buurt van de bijsnijdmarge omdat de afbeelding hier wordt omgevouwen. Het gebied van de bijsnijdmarge wordt in de editor aangeduid met een rode lijn.

4. Bestel je wanddecoratie

Klik als je klaar bent met het bewerken van je product rechtsonder op "in de winkelwagen".

Zijkanten van foto's op doek

We drukken je foto niet alleen op de voorkant van het doek, maar ook op de zijkanten om te voorkomen dat de zijkanten wit zijn en ervoor te zorgen dat de foto doorloopt. We drukken een extra rand af op het doek dat dan om het frame gevouwen kan worden zodat de foto verder gaat aan de zijkanten.

Hoe moet ik de randen van mijn wanddecoratie bewerken?
Bij het bewerken van wanddecoratie is het raadzaam om gebruik te maken van de rode bijsnijdmarge. Je kunt hem gebruiken om de minder belangrijke delen van je foto's of van je achtergronden weg te snijden om witte randen of strepen in het eindproduct te voorkomen.

Let op: zorg ervoor dat je bij het bewerken van wanddecoratie geen tekst of belangrijke foto's binnen de rode bijsnijdmarges zet omdat de afbeelding daar om het frame wordt gevouwen!

Maak je wanddecoratie op doek en op groot formaat met Lidl Foto-software

Met de Lidl Foto-software is het nog gemakkelijker om zelf je wanddecoratie te maken. Zo heeft de software een bewerkingsfunctie (bijvoorbeeld om rode ogen weg te halen of om speciale effecten aan te brengen) en kun je er alle producten mee opslaan en opnieuw laden.

Span het doek indien nodig

Het doek zit niet vast aan het frame. Met de wiggen die wij bij elke wanddecoratie op doek leveren, kan het doek gespannen worden als het in de loop van de tijd losser is gaan zitten. Je kunt het doek spannen door de wiggen in de sleuven in het frame te steken (zoals aangegeven op de afbeelding) en ze er voorzichtig in te duwen. Deze handeling dient in alle vier de hoeken gelijktijdig uitgevoerd te worden totdat het doek opnieuw gespannen is.

Fotocadeaus

Stel online je fotocadeaus samen

Op deze pagina kun je online je fotocadeaus samenstellen. Als je je artikelen wilt opslaan, kun je de gratis Lidl Foto-software downloaden of kun je hem opslaan onder "Mijn project"-> opslaan.

1. Kies het soort fotocadeau

Selecteer de categorie “fotocadeaus”. Hier vind je een overzicht van de beschikbare fotocadeaus. Kies het soort fotocadeau en een product in het bijzonder en je kunt meer informatie lezen over het gekozen artikel.  Klik op "online creëren" als je klaar bent.

2. Je fotocadeau aanpassen

Je komt nu automatisch in de editor voor fotocadeaus terecht waarin je effecten en teksten aan je cadeau kunt toevoegen, achtergronden kunt selecteren en omlijsten en hoeken kunt toepassen op je foto's en grafische elementen kunt toevoegen.

In het midden zie je je fotocadeau. Je kunt dingen aanpassen door er met de muis op te klikken.

Kies om een foto toe te voegen op de desbetreffende optie linksboven en zoek in je computer naar de map met daarin de foto's die je wilt gebruiken. Selecteer de foto en klik op "toevoegen". Wil je een foto verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand bovenaan.

Klik om een bijschrift toe te voegen op "tekst toevoegen" bovenaan, voer de tekst in het desbetreffende veld in en pas het aan met behulp van de opties aan de linkerkant. Klik daarna op "ok". Als je de tekst die je hebt ingevoegd wilt aanpassen, klik je erop en kies je het potloodje. Pas je tekst aan en klik tenslotte op "ok". Wil je een tekst verwijderen, selecteer dan de tekst en klik op de prullenmand.

Klik als je een achtergrond wilt aanbrengen op het symbool van de achtergronden aan de rechterkant. Selecteer er één met de muis en klik op "achtergrond toevoegen". Wil je een achtergrond verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Klik om een omlijsting of clipart toe te voegen op het desbetreffende symbool rechts in het menu. Klik om een omlijsting toe te voegen op "omlijsting toevoegen". Wil je een effect verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Let op: zet als je je product aan het bewerken bent geen belangrijke inhoud in de buurt van de bijsnijdmarge omdat de afbeelding hier wordt bijgesneden. Het gebied van de bijsnijdmarge wordt in de editor aangeduid met een rode lijn.

4. Bestel je fotocadeau

Klik als je klaar bent met het bewerken van je product rechtsonder op "in de
winkelwagen".

Rode bijsnijdmarges

Bij sommige fotocadeaus is in de editor een rode bijsnijdmarge te zien. Dit komt doordat je foto op iets groter materiaal wordt afgedrukt dan het uiteindelijke formaat van het product of omdat de afmetingen van het product, vanwege de aard van het materiaal, minimaal kunnen afwijken van het scherm. In het eerste geval wordt de foto pas na het afdrukken en drogen een paar millimeter bijgesneden om tot de juiste afmetingen te komen. In het tweede geval geeft de rode bijsnijdmarge een tolerantiegebied weer. De weergave geeft twee formaten weer door middel van de rode bijsnijdmarge.

Met de rode bijsnijdmarge: het volledige afdrukgebied van het nog niet bijgesneden materiaal.
Zonder rode bijsnijdmarge: het uiteindelijke, reeds bijgesneden gebied van de pagina of het gedeelte dat altijd zichtbaar is.

Waartoe dient de rode bijsnijdmarge in de bewerking van een fotocadeau?
Als je een fotocadeau bewerkt, is het raadzaam om gebruik te maken van de rode bijsnijdmarge. Je kunt hem gebruiken om de minder belangrijke delen van je foto's of van je achtergronden weg te snijden om witte randen of strepen in het eindproduct te vermijden. Deze witte randen of strepen verschijnen als de foto's in de buurt van het snijpunt worden geplaatst en niet erop, bijvoorbeeld als het niet zo nauwkeurig gebeurt. Houd er rekening mee dat het mechanische bijsnijden een tolerantie heeft tot 2%. De rode bijsnijdmarges helpen je te herkennen waar de randen worden bijgesneden, maar ze zijn uiteraard niet zichtbaar op de afdruk!

Let op:

Wanneer je je fotocadeau aan het bewerken bent, zorg er dan voor dat er geen tekst of belangrijke foto's buiten de rode bijsnijdmarges staan omdat ze eraf worden gesneden!

Je fotocadeaus samenstellen met de Lidl Foto-software

Met de Lidl Foto-software is het nog gemakkelijker om zelf je fotocadeau te maken. Zo heeft de software een bewerkingsfunctie (bijvoorbeeld om rode ogen weg te halen of om speciale effecten aan te brengen) en kun je er alle producten mee opslaan en opnieuw laden.

Een set mokken voor geliefden

Zoek je het perfecte cadeau voor een verliefd stel? Wat dacht je van twee bij elkaar horende mokken! Bestel bijvoorbeeld voor haar een beker die vanbinnen rood is en voor hem een blauwe of een beker met een foto van haar en een andere met een foto van hem. Laat al je creativiteit erop los!

Telefoonhoesje

Maak online je eigen hoesje

Op deze pagina kun je online je eigen telefoonhoesje samenstellen. Als je je artikelen wilt opslaan, kun je de gratis Lidl Foto-software downloaden of kun je hem opslaan onder "Mijn project"-> opslaan.

1. Kies het soort hoesje

Selecteer de categorie “telefoonhoesje”, waar je een overzicht vindt van de beschikbare hoesjes. Kies er één en je kunt meer informatie lezen over het gekozen artikel. Klik op "online creëren" als je klaar bent.

2. Kies de lay-out

Je komt op een pagina met een overzicht van de beschikbare lay-outs voor je hoesje (lay-out met foto, lay-out met tekst en foto, lay-out met tekst). Als je wilt, kun je zelf de lay-out van je hoesje maken door voor "handmatige lay-out" te kiezen.

Klik hierboven op de naam van de lay-out en je ziet de afbeeldingen van de beschikbare lay-outs. Kies er één en je komt in de editor voor hoesjes waar je foto's en teksten kunt toevoegen aan je hoesje en het naar wens kunt bewerken.

3. Pas je hoesje aan

In het midden zie je je telefoonhoesje.

Kies om een foto toe te voegen op de desbetreffende optie linksboven en zoek in je computer naar de map met daarin de foto's die je wilt gebruiken. Selecteer de foto en klik op "toevoegen". Wil je een foto verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand bovenaan.

Klik om een bijschrift toe te voegen op "tekst toevoegen" bovenaan, voer de tekst in het desbetreffende veld in en pas hem aan met behulp van de opties aan de linkerkant. Klik daarna op "ok". Als je de tekst die je hebt ingevoegd wilt aanpassen, klik je erop en kies je het potloodje. Pas je tekst aan en klik tenslotte op "ok". Wil je een tekst verwijderen, selecteer dan de tekst en klik op de prullenmand.

Klik als je een achtergrond wilt aanbrengen op het symbool van de achtergronden aan de rechterkant. Selecteer er één met de muis en klik op "achtergrond toevoegen". Wil je een achtergrond verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Klik om een omlijsting of clipart toe te voegen op het desbetreffende symbool rechts in het menu. Klik om een omlijsting toe te voegen op "omlijsting toevoegen". Wil je een effect verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Let op: zet als je je product aan het bewerken bent geen belangrijke inhoud in de buurt van de bijsnijdmarge omdat de afbeelding hier wordt bijgesneden. Het gebied van de bijsnijdmarge wordt in de editor aangeduid met een rode lijn.

4. Bestel je hoesje

Klik als je klaar bent met het bewerken van je product rechtsonder op "in de winkelwagen".

Rode bijsnijdmarges

Het telefoonhoesje wordt zonder randen gedrukt. Daarom moet je foto op het hoesje geplaatst worden tot aan de aangegeven bijsnijdmarge. Plaats geen belangrijke teksten of foto's te dicht bij de snijlijn omdat ze verloren kunnen gaan bij het bijsnijden, dat een lichte tolerantie heeft.

Je hoesje samenstellen met de Lidl Foto-software

Met de Lidl Foto-software is het nog gemakkelijker om zelf je hoesje te maken. Zo heeft de software een bewerkingsfunctie (bijvoorbeeld om rode ogen weg te halen of om speciale effecten aan te brengen), biedt hij verschillende lay-outs en grafische elementen en kun je er alle producten mee opslaan en opnieuw laden.

Een hoesje voor alle gelegenheden.

Het hoesje beschermt niet alleen je telefoon tegen krassen en butsen, het is ook een uitstekend cadeau dat je binnen een paar minuten kunt maken!

Geef een telefoonhoesje cadeau bij allerlei gelegenheden: een verjaardag, met Pasen, Kerst, voor een huwelijk, Moederdag of Vaderdag en nog veel meer!

Fotokalenders

Stel online je fotokalender samen

Op deze pagina kun je online je eigen fotokalender samenstellen. Als je hem wilt opslaan, kun je de gratis Lidl Foto-software downloaden of kun je je product opslaan onder "Mijn project"-> opslaan.

1. Kies het formaat

Klik op fotokalenders. Hier zie je een overzicht van alle kalenders. Kies er één en je kunt meer informatie lezen over het gekozen artikel. Klik op "online creëren" als je klaar bent.

2. Kies het jaar

Op de volgende pagina kun je het jaar kiezen van je kalender, die je op ieder gewenst moment aan iemand cadeau kunt doen. Klik als je klaar bent rechtsonder op "verdergaan".

3. Stel je eigen fotokalender samen

Je komt automatisch in de editor terecht waarin je foto's en teksten kunt toevoegen en achtergronden kunt kiezen voor de bladzijden van je kalender.

In het midden zie je je fotokalender. Je kunt bladeren door op de pijltjes te klikken en dingen aanpassen door er met de muis op te klikken.

Kies om een foto toe te voegen op de desbetreffende optie linksboven en zoek in je computer naar de map met daarin de foto's die je wilt gebruiken. Selecteer de foto en klik op "toevoegen". Wil je een foto verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand bovenaan.

Klik om een bijschrift toe te voegen bovenin op "tekst toevoegen", voer de tekst in het desbetreffende veld in en pas hem aan met behulp van de opties aan de linkerkant. Klik daarna op "ok". Als je de tekst die je hebt ingevoegd wilt aanpassen, klik je erop en kies je het potloodje. Pas je tekst aan en klik tenslotte op "ok". Wil je een tekst verwijderen, selecteer dan de tekst en klik op de prullenmand.

Klik als je een achtergrond wilt aanbrengen op het symbool van de achtergronden aan de rechterkant. Selecteer er één met de muis en klik op "achtergrond toevoegen". Wil je een achtergrond verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Klik om een omlijsting of clipart toe te voegen op het desbetreffende symbool rechts in het menu. Klik om een omlijsting toe te voegen op "omlijsting toevoegen". Wil je een effect verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Let op: zet als je je product aan het bewerken bent geen belangrijke inhoud in de buurt van de bijsnijdmarge omdat de foto daar wordt bijgesneden. Het gebied van de bijsnijdmarge wordt in de editor aangeduid met een rode lijn.

4. Bestel je fotokalender

Klik als je klaar bent met het bewerken van je product rechtsonder op "in de winkelwagen".

Rode bijsnijdmarges

Over het algemeen worden pagina's van een kalender op een iets groter vel papier afgedrukt dan de afmetingen eindproduct. Oorspronkelijk is de pagina van het geselecteerde product 3 mm langer en breder dan het eindproduct. Na het drukken en drogen wordt het vel met enkele millimeters bijgesneden om zo tot de uiteindelijke afmetingen te komen. Om deze reden toont de weergave twee formaten door middel van de rode bijsnijdmarge.

 • Met de rode bijsnijdmarge: het volledige afdrukgebied van het nog niet bijgesneden vel papier.
 • Zonder de rode bijsnijdmarge: het uiteindelijke, reeds bijgesneden gebied van de pagina.

Waartoe dient de rode bijsnijdmarge in de bewerking van een fotokalender?

Wanneer je een fotokalender bewerkt, is het raadzaam om gebruik te maken van de rode bijsnijdmarge. Je kunt hem gebruiken om de minder belangrijke delen van je foto's of van je achtergronden weg te snijden om witte randen of strepen in het eindproduct te vermijden. Deze witte randen of strepen verschijnen als de foto's in de buurt van het snijpunt worden geplaatst en niet erop, bijvoorbeeld als het niet zo nauwkeurig gebeurt. Houd er rekening mee dat het mechanische bijsnijden een tolerantie heeft tot 2%. De rode bijsnijdmarges helpen je te herkennen waar de randen worden bijgesneden, maar ze zijn uiteraard niet zichtbaar op de afdruk!

Let op:

Wanneer je je fotokalender aan het bewerken bent, zorg er dan voor dat er geen tekst of belangrijke foto's buiten de rode bijsnijdmarges staan omdat ze eraf worden gesneden!

Een fotokalender samenstellen met de Lidl Foto-software

Met de Lidl Foto-software is het nog gemakkelijker om zelf je fotokalender samen te stellen. Zo heeft de software een bewerkingsfunctie (bijvoorbeeld om rode ogen weg te halen of om speciale effecten aan te brengen) en kun je er alle producten mee opslaan en opnieuw laden.

Aanbevelingen voor de lay-out

De onderstaande aanbevelingen kunnen je helpen om op een professionele en samenhangende manier je fotoboeken samen te stellen.

Lettertypes

Gebruik nooit meer dan twee verschillende lettertypes en groottes. Voor bijschriften zijn de subtiele lettertypes geschikt, zoals Arial, Tahoma, Times New Roman, Trebuchet MS en Verdana. Op kalenders in A3-formaat moet het lettertype een grootte hebben tussen de 11 en 24 punten, bij kleinere formaten tussen de 8 en 14. Het jaar op de voorkant en de maanden op de afzonderlijke bladen zijn meestal groter en eventueel vetgedrukt of in een andere kleur om ze op te laten vallen. Hiervoor kun je ook een groter lettertype gebruiken, zoals Arial Black en Impact. Een kalender met data ziet er mooier uit met een kleiner en subtieler lettertype. In het algemeen kun je beter geen tekst onderstrepen.

Kleuren

Beperk het gebruik van kleur tot twee hoofdkleuren naast zwart en wit. Als je meer kleuren wilt gebruiken, kun je beter lichtere of donkere tinten van de twee hoofdkleuren gebruiken. Op de gekleurde ondergronden kun je het beste tekst aanbrengen in het wit, grijs of zwart. Als je daarentegen een gekleurde tekst wilt, dient de achtergrond erbij te passen (het beste is als de tekst dezelfde kleur heeft als de achtergrond, maar dan feller of donkerder om hem meer op te laten vallen). Vermijd schrille tegenstellingen, zoals rood en groen of geel en paars, en kies kleuren die goed bij elkaar passen.

Kwaliteit van de foto's

Wanneer de resolutie van een foto onvoldoende is, wordt de foto korrelig of onscherp als hij wordt afgedrukt, ook al leek hij perfect op het computerscherm. Om dit te voorkomen, verschijnt er een icoon om je te waarschuwen. In zo’n geval kun je de foto verkleinen tot het symbool is verdwenen of je kunt de foto vervangen door een andere met een hogere resolutie.

Achtergronden

Je kunt het beste dezelfde achtergrond gebruiken voor alle pagina's. Als je de maanden verschillende kleuren wilt geven, raden we je aan bijvoorbeeld pasteltinten te kiezen voor de lente, fellere kleuren als geel, groen of blauw voor de zomermaanden, rood- en bruintinten voor de herfst en felblauw, wit en grijs voor de wintermaanden. Je kunt ook de achtergrond aanpassen aan de foto die je voor die maand hebt gekozen. Als de foto's voornamelijk uit groentinten bestaan, kun je er bijvoorbeeld een groene achtergrond achter zetten.

Lay-out

Wij raden je aan om dezelfde lay-out te gebruiken voor alle maanden. Als je iets meer afwisseling wilt, kun je de achtergrondkleur aanpassen.

Kaarten

Stel online je kaarten samen

Op deze pagina kun je online je kaarten samenstellen. Als je ze wilt opslaan, kun je de gratis Lidl Foto-software downloaden of kun je je product opslaan onder "Mijn project"-> opslaan.

1. Kies het formaat

Klik op "Kaarten". Hier zie je een overzicht van alle beschikbare formaten. Kies er één en je kunt meer informatie lezen over het gekozen artikel. Klik op "online creëren" als je klaar bent.

2. Stel zelf je kaart samen

Nu bevind je je op de pagina met thema's die je kunt kiezen voor de lay-out van je kaarten (bijvoorbeeld liefde, Kerst enz.). Klik op het thema en je ziet de lay-outs waaruit je kunt kiezen. Door op de gewenste lay-out te klikken, kom je in de editor voor kaarten terecht waar je foto's en teksten aan de kaart kunt toevoegen.

In het midden zie je je kaart.

Kies om een foto toe te voegen op de desbetreffende optie linksboven en zoek in je computer naar de map met daarin de foto's die je wilt gebruiken. Selecteer rechts de foto en klik op "toevoegen". Wil je een foto verwijderen, selecteer deze dan en klik bovenaan op de witte X op een rode ondergrond.

Klik om een bijschrift toe te voegen op "tekst toevoegen" bovenaan, voer de tekst in het desbetreffende veld in en pas het aan met behulp van de opties aan de linkerkant. Klik daarna op "ok". Als je de tekst die je hebt ingevoegd wilt aanpassen, klik je erop en kies je het potloodje. Pas je tekst aan en klik tenslotte op "ok". Wil je een tekst verwijderen, selecteer dan de tekst en klik op de prullenmand.

Klik als je een achtergrond wilt aanbrengen op het symbool van de achtergronden aan de rechterkant. Selecteer er één met de muis en klik op "achtergrond toevoegen". Wil je een achtergrond verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Klik om een omlijsting of clipart toe te voegen op het desbetreffende symbool rechts in het menu. Klik om een omlijsting toe te voegen op "omlijsting toevoegen". Wil je een effect verwijderen, selecteer deze dan en klik op de prullenmand.

Let op: zet als je je product aan het bewerken bent geen belangrijke inhoud in de buurt van de bijsnijdmarge omdat de foto hier wordt bijgesneden. Het gebied van de bijsnijdmarge wordt in de editor aangeduid met een rode lijn.

3. Bestel je kaart

Klik als je klaar bent met het bewerken van je product rechtsonder op "in de winkelwagen".

Rode bijsnijdmarges

Over het algemeen worden kaarten op een iets groter vel papier afgedrukt dan de afmetingen van het eindproduct. Oorspronkelijk is de pagina van het door jou geselecteerde product ongeveer 2 mm langer en breder dan het eindproduct. Na het drukken en drogen wordt het vel met enkele millimeters bijgesneden om zo tot de uiteindelijke afmetingen te komen. Om deze reden toont de weergave twee formaten door middel van de rode bijsnijdmarge.

Met de rode bijsnijdmarge: het volledige afdrukgebied van het nog niet bijgesneden materiaal.
Zonder de rode bijsnijdmarge: het uiteindelijke, reeds bijgesneden gebied van de kaart.

Waartoe dient de rode bijsnijdmarge in de bewerking van een kaart?
Bij het bewerken van een kaart is het raadzaam om de rode bijsnijdmarges te gebruiken, maar let op dat je er geen belangrijk materiaal (gezichten, tekst enz.) buiten plaatst.

Let op:

Als je je kaart aan het bewerken bent, zorg er dan voor dat er geen tekst of belangrijke foto's buiten de rode bijsnijdmarges staan omdat ze eraf worden gesneden!

Kaarten samenstellen met de Lidl Foto-software

Met de Lidl Foto-software is het nog gemakkelijker om zelf je kaart te maken. Zo heeft de software een bewerkingsfunctie (bijvoorbeeld om rode ogen weg te halen of om speciale effecten aan te brengen), biedt hij verschillende lay-outs en kun je er alle producten mee opslaan en opnieuw laden.

Aanbevelingen voor de samenstelling

De onderstaande aanbevelingen kunnen je helpen om op een professionele en samenhangende manier je kaart samen te stellen.

Lettertypes

Gebruik nooit meer dan twee verschillende lettertypes en groottes. Voor bijschriften zijn de subtiele lettertypes geschikt, zoals Arial, Tahoma, Times New Roman, Trebuchet MS en Verdana. Op kaarten in A3-formaat moet het lettertype een grootte hebben tussen de 11 en 24 punten, bij kleinere formaten tussen de 8 en 14.

Kwaliteit van de foto's

Wanneer de resolutie van een foto onvoldoende is, wordt de foto korrelig of onscherp als hij wordt afgedrukt, ook al leek hij perfect op het computerscherm. Om dit te voorkomen, verschijnt er een icoon om je te waarschuwen. In zo’n geval kun je de foto verkleinen tot het symbool is verdwenen of je kunt de foto vervangen door een andere met een hogere resolutie.

Een kaart voor elke gelegenheid

Kaarten zijn voor allerlei gelegenheden geschikt. Waarom niet de vriendjes van je kinderen uitnodigen voor hun verjaardag met een persoonlijk kaartje? En bedenk wat voor verrassing het is als je je gasten met jouw eigen kaarten uitnodigt voor een feest, huwelijk, receptie of tuinfeest!

Als je je vrienden of familie een van onze kaarten stuurt, zullen ze dat niet vergeten. Stuur er bijvoorbeeld één naar een vriend, misschien wel met een oude foto van een gezamenlijke vakantie als uitnodiging voor een volgende ontmoeting.

*

Actievoorwaarden

Tenzij anders vermeld, zijn alle prijzen inclusief BTW en exclusief verzendkosten conform de prijslijst. Prijs is inclusief BTW, excl. verzendkosten.